Viktig information om snöskottning

Publicerat: 2023-11-15 15:25 - Skrivet av Felix Sjöblom

När bör du utföra snöskottning? Den maximala tiden som snön kan ligga utan att orsaka problem är omkring 3 veckor. Detta gäller under förutsättning att snön är kall och torr.

Om du ser att det kommer att bli mildare väder med möjlig tö, är det viktigt att snarast skotta bort snön från området för att förhindra bildandet av is.

Väderförhållanden som tillåter snö att ligga på marken i flera veckor är fördelaktiga, eftersom det fungerar som ett naturligt skydd för greenerna mot de mest extrema kyliga temperaturerna. Därför behöver vi inte alltid skotta när det kommer ny snö.

När vi skottar är det också viktigt att vi är rädd om dukarna, då även små hål i duken gör att det kan tränga in vatten som bildar is. Denna is är omöjlig att avlägsna utan att skada greenen.

Anders Ohlin (Greenkeeper) kommer även att skicka ut information om snön måste skottas bort eller om den kan ligga under en period. Denna information skickar vi mest ut för att alla ska få en uppfattning om hur vi tänker kring skottning.

Vid funderingar kontakta Anders Ohlin på:
070 725 85 47