Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse för Damkommittén 2016.

Säsongen startade med Årsmöte 28/1 och 22 damer kom för att delta i årsmötesför-handlingarna och en stunds samvaro med soppa och mackor. Det blev en positiv start.

Torsdag den 5/5 kom vår Upptakt på gräs med 30 deltagande damer. Damkommittén bjöd alla damer på teknikövningarna med Magnus Ahlgren, men fika och lunch fick deltagarna betala för. Efter lunchen gick alla ut och spelade på banan. I år var det färre damer på upptakten men det har varit fler aktivt spelande under sommaren.

Måndagsgolfen har startat med regelfrågor och fika. Därefter har vi spelat 9 hål och det har  varit både tävling och sällskapsspel. Syftet har varit att få med alla som inte vill tävla. Vi har träffats 15gånger. 33 damer har deltagit.

Tisdagsgolfen spelades för tredje året och vi har spelat 14 gånger och då har det varit poängbogey. I år har vi inte haft några konflikter med startande på hål 10. Vi har släppt förbi greenfeegästerna. Vid anmälan på Min Golf får man välja om man vill spela Tävling eller Sällskapsspel. Vi har spelat 17 gånger och alla har fått en regelfråga att lösa och diskutera. 27 damer har deltagit.

Torsdagsgolfen spelades som slaggolf och där har man kunnat anmäla sig precis som på tisdagarna, om man vill Tävla genom att markera Tidig start eller Sällskapsspela genom att markera Sen start. Det har varit tävling 14 gånger. Samtliga har fått regelfrågor att lösa. 25 damer har deltagit.

AnmälanAlla våra tävlingar har anmälan på Min Golf, måndagar även en lista i damrummet, och det har fungerat mycket bra. Fler har funnit att det är lätt och bekvämt att anmäla sig på Min Golf. Vi fortsätter med anmälan på Min Golf under 2017.

Årets största händelse var när vi kunde inviga en ny Kiosk förlagd intill Tävlings-expeditionen och i tid för Rättviksveckan. Vilket lyft för Damerna att få en så fräsch, rymlig och funktionell arbetsplats!!!

Övriga tävlingar
Damerna inbjöd
9/6 Oldboyskommittén till scrambletävling. Det är alltid trivsamt att spela med herrarna. I år deltog 16 damer och 26 herrar. Segrade gjorde Ewa Karles och Leif Lundin.

Nattens Drottning spelades i år den 18/6 med endast 17 damer. Segrade gjorde Eva Hindriks. Efter tävlingen åt vi god mat och korade Nattens Drottning. Vi kommer att flytta denna tävling för det krockar alltid med skolavslutningen.

Yngves blandning 14/7 spelades som en partävling och det var fler damer som då deltog än tidigare år.

Hemliga resan 12/8 gick till Gävle Golfklubb och med spel på Avan. Bussen fylldes av 22 glada damer. Vi hade en mycket bra dag på golfbanan och en trevlig måltid tillsammans. Det segrande laget bestod av: BeritLindh, Barbro Michols, Gunni Nyström och Meith Lindquist. De bestämmer och planerar nästa resa.

Aina Borgs minne spelades 15/8 och 20 damer deltog. Årets segrare heter Åsa Nilstam

Avslutningsgolfen spelades 30/9 med 21 damer. Segrade gjorde Britt-Lis Lindquist som fick ett par varma handskar inför höstgolfen. Priser för hela säsongen delades sen ut och vi åt en god soppa med kaffe och kaka som avslutning.

3 damer har också deltagit i Dalagolfen D50/H55+ (nytt namn är Dalagolfen 50+)

Vinnare i övriga tävlingar
Birdieligan Eva Hindriks
Eclectic må             Helena Granzell/Åsa Nilstam
Eclectic ti och to      Kerstin Nyström
Måndagsgolfen Britt-Lis Lindquist
Tisdagsgolfen Kerstin Nyström
Torsdagsgolfen Inger Karlsson
Flitigaste måndagsspelare: Hjördin Tångh Lindqvist och Helen Granzell
Flitigaste tisdagsspelare : Viviann Eriksson
Flitigaste torsdagsspelare: Karin Wikzell

Arbetsinsatser
Intresset för att hjälpa till är stort och det gläder oss i styrelsen. Vi har tre arbetsuppgifter: Värd för Måndagsgolfen, samt för klubbens räkning sköter vi Score-boarden på KM och Kiosken under Rättviksveckan. För att få gratis Hemlig resa ska man göra tre arbetsinsatser. Det gäller också om man vill ha ersättning för spel i Dalagolfen 50+.

Utvärdering
Alla som deltog i Avslutningsgolfen fick lägga lite tid på att utvärdera golfsäsongen. Utvärderingen var mycket positiv. Två saker framkom som vi ska förändra till kommande säsong. Vi ska undvika att förlägga Nattens Drottning och Hemliga resan på fredagar, lördagar och söndagar. Dessutom var det många som önskar mer spel med herrarna.

Styrelsen 2016: Marianne Lundin, ordförande, Viviann Eriksson, kassör och Terttu Lundin, sekreterare. Styrelsen har haft ett flertal möten för planering mm. Vi sköter också all tävlings- verksamhet och registrering på Min Golf. Vi redovisar vår regelfortbildning till SISU för måndagar, tisdagar och torsdagar. Det ger oss en ekonomisk förstärkning som vi sen använder till bl a till Upptakten.

Rättvik 2016-12-31

Marianne Lundin