Nyhetsarkiv

Kansliets är stängt för semester, jul och nyårsuppehåll och öppnar åter onsdagen den 16 januari kl. 09.00.

Vi på Rättviks Golfklubb önskar en God Jul och Gott Nytt år

Stort tack till alla som backat oss i Svenska Spels Gräsroten.

Ingen planet, ingen golf. Det sjätte avsnittet av Golfnyttans podcast, Så jobbar din klubb hållbart, definierar vad ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet är och vad FN:s miljömål i Agenda 2030 innebär. Podden tar även upp hur din golfklubb berörs och tipsar om hur ni kommer igång och utvecklar hållbarhetsarbetet.

Till Golfnyttans podcast

Nu har du möjlighet att träna golf i Rättvik under vintern! Mer info se nedan länk.

Styrelsen för Rättviks Oldboys Golf inbjuder Dig till ordinarie årsmöte onsdagen den 5 december kl. 17.00. Plats meddelas senare.

Efter årsmötet äter vi gemensamt en traditionell jultallrik, kompletterad med vad därtill erfordras*. Antalet deltagare påverkar var vi äter denna jultallrik.

Nu finns 2019 års Regler för golfspel, Spelarens upplaga och Definitioner i svensk översättning på R&A:s hemsida samt i appen Rules of golf 2019 för Android och iPhone (iOS). Den tryckta versionen kommer under början av 2019. Översättningarna är gjorda av Svenska Golfförbundet (SGF) och regelkommittén.

Bäste medlem!

Med Golfhäftet får du mer Golf för pengarna. Över 950 banor är anslutna i Europa och på dessa får du som kortinnehavaren 50% rabatt på ordinarie greenfee. Här hittar du de golfbanor där du kan spela, http://www.golfhaftet.com/sv/golfbanor/

Spelsäsongen lider mot sitt slut även om det så här långt har varit en fin höst med bra spelkvalitet.

Väderprognosen talar i dagsläget om allt kallare väder och nederbörd. Förutom vädret så ligger fler orsaker bakom beslutet, dels har vi nu marktemperaturer som sjunkit rejält, d.v.s. nu sker ingen tillväxt ovan mark längre och således ingen läkning av skador.

”Spontangolfen” för oldboysmedlemmarna i Rättviks golfklubb rullar vidare.
Tisdag 23 oktober kom 16 ”gubbar” till start och när sista bollen spelat klart fick vi också se vinnaren - Hasse Ollas.

Då banan fortfarande är i ett sånt fint skick & jägarna jagat klart, så blev vi 28 startande i torsdagens slaggolftävling. Som tidigare många fina resultat, där Gunnar Friberg sköt 68 slag & vann – grattis Gunnar!

Hela 23 Oldboys & Damer kom till start till tisdagens poängbogey. Med finfina 40 poäng vann Lasse Landstedt före Kent Andersson på 38 poäng. Därefter kom Hans Björklund, Terttu Lundin, Åke Mårs & Ulf Haak på fina resultat runt sina hcp.

Säkert m h t bland annat Älgjaktvecka & lite småruggigt väder, så blev vi bara 10 Oldboys som spelade tisdagens poängbogey!?! Kanske också en viss spelmättnad smugit sig på, efter en lång säsong & vår säsongsavslutnings-scramble?!?

Torsdagen den 27/9 samlades 12 st förväntansfulla RäGK-gubbs på Arlandas SAS-lounge, för att nån timme senare lyfta mot Edinburgh för årets Oldboys Challenge.

För andra året i följd blev Ulf Haak, oldboyskommitténs ordförande, Torsdagsmästare för klubbens medlemmar äldre än 55 år.
På damsidan heter årets Torsdagsmästarinna Inga-Britt Bibbi Andersson.

Sista tävlingen för säsongen har genomförts av klubbens medlemmar över 55 år.
Den spelades som en tre-manna scramble med sex utslag vardera och med 18 deltagande lag torsdag 4 oktober
Segrade gjorde Gunnar Friberg, Lennart ”Lelle” Karlsson och Marianne Lundin.

Styrelseledamot Anders Kallar är initiativtagare till en ny startkur på 1:ans hål.  Anders som är sponsor- och marknadsansvarig inom styrelsen tog tidigt i våras kontakt med Ollas Timmerstugor i Rättvik och frågade om de ville hjälpa till att sponsra en timmerstomme på ca 10 kvm.

Kära medlemmar och gäster. Vi går mot kallare tider och när som helst är det frost. Observera - har du en tid bokad och det är frost stryks din tid. Tiden flyttas alltså INTE fram. För att vara på den säkra sidan boka en senare tid och ta en titt på väderprognosen.

Under årets tisdags- & torsdagstävlingar har vi också haft ett ”säsongsmoment” som vi kallar Oldboys Champ. Alla som deltar under året får räkna ihop sina 15 bästa rundor, & de 24 spelare som har spelat bäst, samlades en rätt sval onsdagsmorgon (26/9), för att göra upp om vem som skulle bli årets Oldboys Champ

31 Oldboys & 6 Damer spelade på torsdagsmorgonen ut på dagens slaggolf. Underbart fint väder med rejäl vind som kryddade rundan, gjorde dagens scorer lite mer mänskliga jämfört med de senaste tävlingarna.

Köp Golfhäftet 2018 och få Golfhäftet 2019 på köpet (värde 495kr). Du är också med i utlottningen av Golfhäftets Livstidskort, som ger dig ½​ greenfee hela livet! Men glöm inte att registrera Golfhäftet 2018 innan september är slut.