Nyhetsarkiv

I onsdags stannade Golf Runt Siljan Tour till i Rättvik för den tredje deltävlingen.

Rättviks Golfklubb är en av 45 golfklubbar i landet som under ledning av Svenska Golfförbundet (SGF) påbörjat en utvecklingsresa mot en mer inkluderande och jämställd golf. Läs mer om Vision 50/50 www.golf.se/vision5050.

I morgon spelas Callaway Cup JMI på Rättviks GK

Dagen till ära invigs en ny toalett på Rättviks Golfbana. För den som har svårt att hålla sig över en hel runda golf finns nu en nybyggd, fräsch toalett att tillgå längs med banan. Toaletten är lokaliserad mellan 5ans green och 6ans tee. En ny kran för att fylla på vattenflaskan har också tillkommit på samma ställe.

Under helgen som var spelades för 32a gången i ordningen 100-hålstävlingen Bakslaget på Rättviks Golfbana. När sista bollen spelat sitt hundrade hål kan vi konstatera att ledarparet från dag ett höll hela vägen in i mål. Vinnare av Bakslaget 2017 är Joacim Lindquist och Mikael Runsvik från Samuelsdals GK med imponerande 201 poäng. Stort grattis till er!

Under lördagsförmiddagen mötte vi upp med ordförande Benny Nyström för en kortare pratstund.

Benny Nyström, som sedan sex år tillbaka är ordförande för Rättviks Golfklubb, växte upp på en bondgård utanför Skellefteå tillsammans med sina åtta äldre syskon.

Nu är det dags att börja tävla!

Här kommer klubbens tävlingsprogram 2017

För att klubben ska må bra måste vi hålla upp medlemsantalet. Här kan vi alla hjälpas åt med att skaffa nya medlemmar.
Du som värvar en ny medlem till klubben under 2017, får i present ett rangekort laddat med 40 drag. (Värde 410 kr)

Hissad regnbågsflagga som symbol för allas lika värde och rättigheter

Rättviks Golfklubb genom styrelsen har tagit ett aktivt beslut att jobba för jämställdhet på klubben. Oavsett kön, hudfärg, sexuell läggning osv.. så är alla välkomna att spela golf, äta, bo eller bara tillbringa tid på klubben i god anda.

Ett historiskt samarbete mellan golfklubbarna runt Siljan.

Under hösten 2016 samlades golfklubbarna runt Siljan för ett gemensamt möte för att se om vi kunde hitta former för ett närmare samarbete.

Banan ser ut att ha övervintrat bra. Välkommen till spel.

Nya regler för tidsbokning för att öka nöjdheten bland medlemmar och gäster:

• För att sprida ut bokningarna under dagen, håller vi tiderna mellan kl 9-11 till tre dagar innan spel. Alla tider utom dessa kan bokas hur långt i förväg som helst.

Majbrasa!

Då vi i år har massor av ris att bränna tänker vi passa på att ha en majbrasa på Golfklubben. Trevligt att ha lite enkel social gemenskap. Restaurangen kommer att ha öppet och det blir bl.a. korvgrillning och allsång!

Det är roligt att vara ledare, att känna ansvar och vara med och påverka barns upplevelse av golf.

Om unga får leda unga blir golfklubben roligare och mer intressant att vara på. Svenska Golfförbundet bjuder nu in dig som vill bli golfledare till en utbildning, för att du ska bli trygg och känna engagemang i rollen som ledare på din hemmaklubb.

Riktigt bra tryck på första träningen utomhus för säsongen, nya och rutinerade spelare i en salig blandning, Härligt!

För att kunna öppna inför årets säsong behöver vi medlemmar hjälpas åt med att plocka ris och grenar efter den stora trädgallringen som nyss blev klar. Därför organiserar klubben 3 städdagar i april.

Rättviks Golfklubb söker sommarpersonal juni – början av september.  Tjänsten är en timanställning på ca 30-40 timmar/vecka. Endast sökande med golfkunskap. Lön enligt kollektivavtal.

Betala med bankkort eller köp solokort i shopen.
Vi har öppet alla dagar från 07.00.
Välkommen!!

Äntligen har gallringen av skogen på golfbanan kommit igång. Vi gör gallringen för att förbättra växtligheten främst greener- och greenområden men även hela banan. Resultatet av gallringen innebär ökat luftväxling och bättre ljusinsläpp. Ca 50 % av trädbeståndet kommer att tas ner, inga strategiska träd tas bort mer än björken på 12:ans fairway, detta på grund av att den är i mycket dåligt skick.

PGA of Sweden PGA arrangerar en caddieutbildning i vår som är öppen för alla. Kursledare är PGA professional Magnus Andersson som jobbat som caddie under flera år. Kursen omfattar fem dagar uppdelade i april och juni. Ur innehållet: historik, mätning, yardage book, kommunikation, coaching, resor, avtal, organisationer, ekonomi samt praktik.