Nyhetsarkiv

Ta reda på om du gör rätt när du lagar nedslagsmärken på green Följ länken, filmen är översatt till svenska av Svenska Golfförbundet med tillåtelse av USGA: https://www.youtube.com/watch?v=CWOdfoFL-sc&feature=youtu.be

Så var slutligen den sista bollen slagen. Under lördagen spelades Rättviksveckans sista tävling. 74 par gav sig under lördagsmorgonen ut för att göra upp över 18 hål greensome. De tävlande möttes av tjocka moln och tidvis häftigt regn, men kämpade beundransvärt.

I dag spelades veckans sista singeltävling och det var en rekordstor uppslutning som tog tillfället i akt. De totalt 124 startande spelare innebar alltså det största startfältet hittills under veckans singeltävlingar, och med ett stort startfält följer givetvis hård konkurrens.

I dag spelades återigen partävling, denna gång bästboll. En tävlingsform där båda spelarna i ett lag spelar varje hål som vanligt, men där endast det bästa nettoresultatet från laget noteras till totala scoren.

Vi lägger nu dag fyra av Rättviksveckan 2017 till handlingarna och konstaterar att knappt hälften av veckan återstår. Dagen bjöd återigen av bitvis tuffa väderförhållanden, vilket i allra högsta grad kunde skönjas i resultatlistorna där många spelare gjorde sina hittills sämsta rundor.

,

Så var också dag tre av golfveckan 2017 i Rättvik till ända. En dag där spelarna var tvungna att hålla koncentrationen på topp för att hålla stånd mot de stundvis tuffa vindarna. Tävlingsformen var foursome där A-klassen spelade slagtävling medan B-klassen spelade poängbogey.

Ännu en avslutad dag innebär givetvis också nya segrare. I A-klassen vann Stefan och Max Pherson vilka gick 36 hål på totalt 143 slag. B-klassen spelade 18-hål och där stod till slut Per Abrahamsson och Heikki Savolainen som segrare med 39 poäng.

Med det tackar vi för i dag och blickar framåt mot morgondagens singeltävlingar.

Andra dagen av Rättviksveckan lider mot sitt slut och vi kan med det kora vinnarna i respektive klass. Totalt 101 spelare, uppdelade i tre klasser, trotsade det allt annat än värmande vädret.

I A-klassens slagtävling segrade Rättviksspelaren Stefan Pherson som gick de 18 hålen ett slag under par.

Första dagen på Rättviksveckan är nu avklarad. Fullt startfält med 90 par spelade scramble i fint sensommarväder. Dagen började kall men solen bröt igenom efter lunch och värmde upp luften och gjorde eftermiddagen riktigt skön.

Inför säsongen 2017 har Rättviks Golfklubb inlett golfförbundets jämnställhetsprojekt 50/50. En projektgrupp har tillsatts med Eva Hindriks som processledare. Övriga medlemmar i gruppen är Benny Nyström, Magnus Ahlgren, Johanna Nyström och Magnus Eriksson. Efter ett seminarium i Falun som introduktion har vi även haft en träff tillsammans med Hagge GK.

Varmt välkommen till Rättviksveckan 3-9 september 2017

Rättviksveckan spelas som alltid, vecka 36, i år med start söndag den 3 september. Tävlings­programmet varvas som vanligt med par- kontra singeltävlingar och påbörjas med en 2-manna scramble AB-Klass. Hela programmet ser dupå följande länkt: http://www.rattviksgk.se/r%C3%A4ttviksveckan.

Efter två dagars spel slutade årets Siljan Open med en seger för Nils Björling, Falun-Borlänge Golfklubb. Han lyckades förvalta den ledning han skapat genom en 62-runda under dag ett och vann med ett slag före amatörspelaren Joacim Åhlund, Gävle GK. 62 slag, 8 under par, som Nils presterade under måndagen, var endast 1 slag från gällande banrekord. Segerresultatet som blev 130 slag, 10 slag under par, var lika som segerresultatet 2016.

MEDLEMSKAP - ERBJUDANDE! NU har vi ett supererbjudande gällande medlemskap!

Du som är passiv medlem eller varit medlem i Rättviks Golfklubb får nu möjligheten att uppgradera ditt medlemskap till fullvärdig och spela resten av säsongen 2017 för smått otroliga 995 kr.

I onsdags stannade Golf Runt Siljan Tour till i Rättvik för den tredje deltävlingen.

Rättviks Golfklubb är en av 45 golfklubbar i landet som under ledning av Svenska Golfförbundet (SGF) påbörjat en utvecklingsresa mot en mer inkluderande och jämställd golf. Läs mer om Vision 50/50 www.golf.se/vision5050.

I morgon spelas Callaway Cup JMI på Rättviks GK

Dagen till ära invigs en ny toalett på Rättviks Golfbana. För den som har svårt att hålla sig över en hel runda golf finns nu en nybyggd, fräsch toalett att tillgå längs med banan. Toaletten är lokaliserad mellan 5ans green och 6ans tee. En ny kran för att fylla på vattenflaskan har också tillkommit på samma ställe.

Under helgen som var spelades för 32a gången i ordningen 100-hålstävlingen Bakslaget på Rättviks Golfbana. När sista bollen spelat sitt hundrade hål kan vi konstatera att ledarparet från dag ett höll hela vägen in i mål. Vinnare av Bakslaget 2017 är Joacim Lindquist och Mikael Runsvik från Samuelsdals GK med imponerande 201 poäng. Stort grattis till er!

Under lördagsförmiddagen mötte vi upp med ordförande Benny Nyström för en kortare pratstund.

Benny Nyström, som sedan sex år tillbaka är ordförande för Rättviks Golfklubb, växte upp på en bondgård utanför Skellefteå tillsammans med sina åtta äldre syskon.

Nu är det dags att börja tävla!

Här kommer klubbens tävlingsprogram 2017

För att klubben ska må bra måste vi hålla upp medlemsantalet. Här kan vi alla hjälpas åt med att skaffa nya medlemmar.
Du som värvar en ny medlem till klubben under 2017, får i present ett rangekort laddat med 40 drag. (Värde 410 kr)