Nyhetsarkiv

Hela 23 Oldboys & Damer kom till start till tisdagens poängbogey. Med finfina 40 poäng vann Lasse Landstedt före Kent Andersson på 38 poäng. Därefter kom Hans Björklund, Terttu Lundin, Åke Mårs & Ulf Haak på fina resultat runt sina hcp.

Säkert m h t bland annat Älgjaktvecka & lite småruggigt väder, så blev vi bara 10 Oldboys som spelade tisdagens poängbogey!?! Kanske också en viss spelmättnad smugit sig på, efter en lång säsong & vår säsongsavslutnings-scramble?!?

Torsdagen den 27/9 samlades 12 st förväntansfulla RäGK-gubbs på Arlandas SAS-lounge, för att nån timme senare lyfta mot Edinburgh för årets Oldboys Challenge.

För andra året i följd blev Ulf Haak, oldboyskommitténs ordförande, Torsdagsmästare för klubbens medlemmar äldre än 55 år.
På damsidan heter årets Torsdagsmästarinna Inga-Britt Bibbi Andersson.

Sista tävlingen för säsongen har genomförts av klubbens medlemmar över 55 år.
Den spelades som en tre-manna scramble med sex utslag vardera och med 18 deltagande lag torsdag 4 oktober
Segrade gjorde Gunnar Friberg, Lennart ”Lelle” Karlsson och Marianne Lundin.

Styrelseledamot Anders Kallar är initiativtagare till en ny startkur på 1:ans hål.  Anders som är sponsor- och marknadsansvarig inom styrelsen tog tidigt i våras kontakt med Ollas Timmerstugor i Rättvik och frågade om de ville hjälpa till att sponsra en timmerstomme på ca 10 kvm.

Kära medlemmar och gäster. Vi går mot kallare tider och när som helst är det frost. Observera - har du en tid bokad och det är frost stryks din tid. Tiden flyttas alltså INTE fram. För att vara på den säkra sidan boka en senare tid och ta en titt på väderprognosen.

Under årets tisdags- & torsdagstävlingar har vi också haft ett ”säsongsmoment” som vi kallar Oldboys Champ. Alla som deltar under året får räkna ihop sina 15 bästa rundor, & de 24 spelare som har spelat bäst, samlades en rätt sval onsdagsmorgon (26/9), för att göra upp om vem som skulle bli årets Oldboys Champ

31 Oldboys & 6 Damer spelade på torsdagsmorgonen ut på dagens slaggolf. Underbart fint väder med rejäl vind som kryddade rundan, gjorde dagens scorer lite mer mänskliga jämfört med de senaste tävlingarna.

Köp Golfhäftet 2018 och få Golfhäftet 2019 på köpet (värde 495kr). Du är också med i utlottningen av Golfhäftets Livstidskort, som ger dig ½​ greenfee hela livet! Men glöm inte att registrera Golfhäftet 2018 innan september är slut.

Säsongens mest överlägsna vinnare i veckotävlingarna för kvinnliga och manliga medlemmar äldre än 55 år i Rättviks golfklubb noterades tisdag 18 september.
Mats Blom snålade inte med poängen utan segrade på hela 45 poäng, sex poäng fler än närmaste kvartett!

Först spelade Lennart ”Lelle” Karlsson och Arne Ohlsson 18 hål i ”gubbtävlingen”.
Efter kort vila spelade de final i singelmatchspelet för damer- och oldboysmedlemmar i Rättviks golfklubb.
Arne Ohlsson blev singelmästare 2018 på 19:e hålet!

På onsdagen den 12/9 så spelade 115 Dalagolfare ut, för att göra upp om årets Dalgolf 50+, uppdelade i A-, B- & en scratchklass. Dels så delades det ut priser för dagens tävling, samt sammanlagt för året & lag/klubbtävling.

Så var slutligen den sista bollen slagen. Under lördagen spelades Rättviksveckans sista tävling. 79 par gav sig under lördagsmorgonen ut för att göra upp över 18 hål greensome. De tävlande möttes vädermässigt av en mild och fin förmiddag som under eftermiddagen övergick i blixt och dunder. På grund av åskan fick tävlingen för greensome klassen kortas av med 3 hål, till totalt 15 hål..

Stort reportage om Rättviks Golfklubb i Dala-Demokraten imorgon lördag den 8 september. Gå in på www.dalademokraten.se för att komma till reportaget. Reportaget finns tillgängligt gratis i ca 1 timme från 08.20, därefter krävs abonnemang.

I dag spelades veckans sista singeltävling. Totalt 108 startande spelare innebar alltså det största startfältet hittills under veckans singeltävlingar och med ett stort startfält följer givetvis hård konkurrens. Dagen bjöd således på en tuff batalj där dock solen från himlen lyste med sin frånvaro, men att det ändå var ganska skönt golfväder.

I dag spelades återigen partävling, denna gång bästboll. En tävlingsform där båda spelarna i ett lag spelar varje hål som vanligt, men där endast det bästa nettoresultatet från laget noteras till totala scoren.

Vi lägger nu dag fyra av Rättviksveckan 2018 till handlingarna och konstaterar att knappt hälften av veckan återstår. Återigen har vi haft underbart golfväder, vilket kanske inte genomgående speglas i dagens resultatlista, då vi haft mycket blandade resultat.

Så var också dag tre av golfveckan 2018 i Rättvik till ända. Åter en dag med sensommarvärme med uppåt 20 grader varmt.

Tävlingsformen var par spel i tvåmanna lag, 6 + 6 +6, fyrboll/greensome/foursome där både A- och B-klassen spelade slaggolf.

Andra dagen av Rättviksveckan lider mot sitt slut och vi kan med det kora vinnarna i respektive klass. Totalt 100 spelare, uppdelade i tre klasser som fick njuta skön golf i sensommar värmen.

I A-klassens slagtävling segrade Rättviksspelaren Mats Gudmundsson i hård kamp mot 2:an och 3:an som alla gick de 18 hålen på 68 slag.