Snart flyttar flaggan! Bilden tagen 20/4, & nu går det fort.

Med Golfens ledarutbildning steg 1 Praktik – ger vi dig trygghet i ditt första ledarskap för unga golfare upp till 12 år.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till både tränare och ledare på klubben men även till de som hjälper till med träningen såsom föräldrar, äldre juniorer m fl.

Eld och Rök ab letar efter personal från maj till oktober, eventuellt längre till golfrestaurangen i Rättvik.

Är du en glad och trevlig person som tror sig ha service i sig så kanske det är dig vi söker.
Inga krav men plus om du jobbat inom restaurang eller cafe tidigare.

2017 tog styrelsen ett beslut att medverka i Svenska Golfförbundets stora jämnställdhetsprojekt Vision 50/50 med avsikt att bygga en kultur på klubben som stärker gemenskap, tolerans, mångfald och respekt oavsett ålder, kön, funktionsförmåga, etnicitet, religion och sexuell läggning.

SGF, SGA och Dalarnas golfdistrikt inbjuder greenkeepers och banarbetare till en heldags utbildning i banskötsel. Kursen vänder sig till dig som är helt ny i branschen (nyanställd) eller vill uppdatera sina kunskaper i golfbaneskötsel. Under dagen kommer vi blanda både teori ed praktiska övningar i golfbaneskötsel. Föreläsare under dagen är SGF:s bankonsulent.

Vill du vara ledare, känna ansvar och vara med och påverka barns upplevelse av golf? Nu har du chansen att anmäla dig till Svenska Golfförbundets utbildning för Unga ledare.
Datum 24–30 juni på Körunda, Nynäshamns Golfklubb.

Mer information och anmälan

Vilken superb turnering 19 & 20 feb 2018 och en enastående vinst på Gecko Tour av vår fantastiska och lojala spelare, William Nygård från Rättviks Golfklubb.

Två otroligt bra rundor med en score på 63 och 68, för att bli en klar vinnare med-11.

Idag släppte R&A och USGA nyheter om världshandicapsystemet WHS som träder i kraft 2020. Snittet av de åtta bästa handicapronderna av de tjugo senast registrerade blir spelarens nya handicap. ”Eftersom världshandicapen bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga, säger Claes Grönberg, regelansvarig på SGF. Läs mer här.

Från och med mars 2018 skickas inte fysiska medlemskort ut till nya medlemmar. Få klubbar använder dem och därför tas de bort. Välkomstmejl med information om Min Golf och länk till inloggning skickas dock fortsättningsvis ut till alla nya medlemmar.

William Nygård, Rättviks GK, blev till slut delad tvåa, på La Cala GC, Gecko Tour i Spanien. Han gick på -1 med ronderna 69, 74 totalt 143 slag.

Kolla in videon på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=chsb3saFEc8

Styrelsen för Rättviks Golfklubb kallar till årsmöte lördagen den 17 februari 2018 kl 15.00 i kansliets konferensvåning.

Årsmöteshandlingar finns tillgängliga senast fr.o.m. 10 februari på klubbens hemsida under fliken klubben/medlemssida med inloggning, handlingarna finns även att hämta på klubbens kansli.

Nu har Rättviks Golfklubb tecknat avtal med ny krögare för 2018. Vi hälsar Stefan Dahlin välkommen och hoppas att vi ska trivas med varandra.

Här kommer Stefans välkomsthälsning:

Norska Golfförbundet har lanserat 11 korta webb-föreläsningar från Grundkurs i Greenkeeping på webben, av Agnar Kvalbeien, känd forskare och lärare. Samtliga föreläsningar är producerade av Norwegian greenkeeper Association och mycker av innehållet är baserat på forskningsresultat från STERF:s projekt. Det finns också möjlighet att få engelsk undertext.

Banan stängd för i år. Vi tackar alla medlemmar och gäster för 2017 års säsong.

Receptionen och shopen har stängt, öppnar åter 15 januari 2018 kl 09.00.

Hälsningar Rättviks Golfklubb

Så värderas svenska golfbanor!

Har du någon gång undrat varför det är olika spelhandicap på golfbanorna och vilka faktorer som påverkar svårhetsgraden? Här är svaret på hur banvärdering går till i Sverige och hur sloptabellerna räknas ut.

I helgen träffades tio av de fjorton distrikt som under året gjort en tjejsatsning. Diskussioner om framtiden varvades med inspiration och erfarenhetsutbyte. Tjejerna är väldigt ensamma ute på klubbarna och genom en distriktssatsning finns möjlighet att träna och lära känna fler tjejer i närområdet

Kära medlemmar och gäster. Vi går mot kallare tider och när som helst är det frost. Observera - har du en tid bokad och det är frost stryks din tid. Tiden flyttas alltså INTE fram. För att vara på den säkra sidan boka en senare tid och ta en titt på väderprognosen.

Fairway förlängs på högra sidan hela vägen fram till green. Det blir en liten svacka men ändå fairway. Sista 20-30 meterna av åsen på högra sidan mot green planas ut och fairway svänger in där. Vattenhindret byggs om och drygt halva fylls igen.

Som golfspelare ansvarar du för att din golfboll inte riskerar att träffa och skada någon. Här är råd och rutiner som leder till säker golf och bra samspel mellan alla som vistas på golfanläggningen.

Säker golf bidrar till att medlemmar och gäster kan känna sig trygga på området och får spela snabbt och säkert på en välskött golfbana.

Ta reda på om du gör rätt när du lagar nedslagsmärken på green Följ länken, filmen är översatt till svenska av Svenska Golfförbundet med tillåtelse av USGA: https://www.youtube.com/watch?v=CWOdfoFL-sc&feature=youtu.be