Nyhetsarkiv

Idag släppte R&A och USGA nyheter om världshandicapsystemet WHS som träder i kraft 2020. Snittet av de åtta bästa handicapronderna av de tjugo senast registrerade blir spelarens nya handicap. ”Eftersom världshandicapen bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga, säger Claes Grönberg, regelansvarig på SGF. Läs mer här.

Från och med mars 2018 skickas inte fysiska medlemskort ut till nya medlemmar. Få klubbar använder dem och därför tas de bort. Välkomstmejl med information om Min Golf och länk till inloggning skickas dock fortsättningsvis ut till alla nya medlemmar.

William Nygård, Rättviks GK, blev till slut delad tvåa, på La Cala GC, Gecko Tour i Spanien. Han gick på -1 med ronderna 69, 74 totalt 143 slag.

Kolla in videon på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=chsb3saFEc8

Styrelsen för Rättviks Golfklubb kallar till årsmöte lördagen den 17 februari 2018 kl 15.00 i kansliets konferensvåning.

Årsmöteshandlingar finns tillgängliga senast fr.o.m. 10 februari på klubbens hemsida under fliken klubben/medlemssida med inloggning, handlingarna finns även att hämta på klubbens kansli.

Nu har Rättviks Golfklubb tecknat avtal med ny krögare för 2018. Vi hälsar Stefan Dahlin välkommen och hoppas att vi ska trivas med varandra.

Här kommer Stefans välkomsthälsning:

Norska Golfförbundet har lanserat 11 korta webb-föreläsningar från Grundkurs i Greenkeeping på webben, av Agnar Kvalbeien, känd forskare och lärare. Samtliga föreläsningar är producerade av Norwegian greenkeeper Association och mycker av innehållet är baserat på forskningsresultat från STERF:s projekt. Det finns också möjlighet att få engelsk undertext.

Banan stängd för i år. Vi tackar alla medlemmar och gäster för 2017 års säsong.

Receptionen och shopen har stängt, öppnar åter 15 januari 2018 kl 09.00.

Hälsningar Rättviks Golfklubb

Så värderas svenska golfbanor!

Har du någon gång undrat varför det är olika spelhandicap på golfbanorna och vilka faktorer som påverkar svårhetsgraden? Här är svaret på hur banvärdering går till i Sverige och hur sloptabellerna räknas ut.

I helgen träffades tio av de fjorton distrikt som under året gjort en tjejsatsning. Diskussioner om framtiden varvades med inspiration och erfarenhetsutbyte. Tjejerna är väldigt ensamma ute på klubbarna och genom en distriktssatsning finns möjlighet att träna och lära känna fler tjejer i närområdet

Kära medlemmar och gäster. Vi går mot kallare tider och när som helst är det frost. Observera - har du en tid bokad och det är frost stryks din tid. Tiden flyttas alltså INTE fram. För att vara på den säkra sidan boka en senare tid och ta en titt på väderprognosen.

Fairway förlängs på högra sidan hela vägen fram till green. Det blir en liten svacka men ändå fairway. Sista 20-30 meterna av åsen på högra sidan mot green planas ut och fairway svänger in där. Vattenhindret byggs om och drygt halva fylls igen.

Som golfspelare ansvarar du för att din golfboll inte riskerar att träffa och skada någon. Här är råd och rutiner som leder till säker golf och bra samspel mellan alla som vistas på golfanläggningen.

Säker golf bidrar till att medlemmar och gäster kan känna sig trygga på området och får spela snabbt och säkert på en välskött golfbana.

Ta reda på om du gör rätt när du lagar nedslagsmärken på green Följ länken, filmen är översatt till svenska av Svenska Golfförbundet med tillåtelse av USGA: https://www.youtube.com/watch?v=CWOdfoFL-sc&feature=youtu.be

Så var slutligen den sista bollen slagen. Under lördagen spelades Rättviksveckans sista tävling. 74 par gav sig under lördagsmorgonen ut för att göra upp över 18 hål greensome. De tävlande möttes av tjocka moln och tidvis häftigt regn, men kämpade beundransvärt.

I dag spelades veckans sista singeltävling och det var en rekordstor uppslutning som tog tillfället i akt. De totalt 124 startande spelare innebar alltså det största startfältet hittills under veckans singeltävlingar, och med ett stort startfält följer givetvis hård konkurrens.

I dag spelades återigen partävling, denna gång bästboll. En tävlingsform där båda spelarna i ett lag spelar varje hål som vanligt, men där endast det bästa nettoresultatet från laget noteras till totala scoren.

Vi lägger nu dag fyra av Rättviksveckan 2017 till handlingarna och konstaterar att knappt hälften av veckan återstår. Dagen bjöd återigen av bitvis tuffa väderförhållanden, vilket i allra högsta grad kunde skönjas i resultatlistorna där många spelare gjorde sina hittills sämsta rundor.

,

Så var också dag tre av golfveckan 2017 i Rättvik till ända. En dag där spelarna var tvungna att hålla koncentrationen på topp för att hålla stånd mot de stundvis tuffa vindarna. Tävlingsformen var foursome där A-klassen spelade slagtävling medan B-klassen spelade poängbogey.

Ännu en avslutad dag innebär givetvis också nya segrare. I A-klassen vann Stefan och Max Pherson vilka gick 36 hål på totalt 143 slag. B-klassen spelade 18-hål och där stod till slut Per Abrahamsson och Heikki Savolainen som segrare med 39 poäng.

Med det tackar vi för i dag och blickar framåt mot morgondagens singeltävlingar.

Andra dagen av Rättviksveckan lider mot sitt slut och vi kan med det kora vinnarna i respektive klass. Totalt 101 spelare, uppdelade i tre klasser, trotsade det allt annat än värmande vädret.

I A-klassens slagtävling segrade Rättviksspelaren Stefan Pherson som gick de 18 hålen ett slag under par.

Första dagen på Rättviksveckan är nu avklarad. Fullt startfält med 90 par spelade scramble i fint sensommarväder. Dagen började kall men solen bröt igenom efter lunch och värmde upp luften och gjorde eftermiddagen riktigt skön.