Nyhetsarkiv

Maximalt antal deltagare, 60 stycken, ställde upp i Rättviks golfklubbs veckotävling för dam- och oldboysmedlemmar äldre än 55 år tisdag 21 augusti.
Det blev en hård toppstrid som Mats Friberg gick segrande ur trots noll poäng på sista hålet och där hans lägre spelhandicap fällde avgörand

Det spelades strålande bra golf i Rättviks golfklubbs veckotävling torsdag 16 augusti för medlemmar äldre än 55 år.
Många spelare noterade under banans par och allra bäst gick det för Åke Nalén, som vann på 65 slag netto.

För andra gången på kort tid vann Göran Waldermark dam- och oldboystävlingen för medlemmar i Rättviks golfklubb.
Förra gången gällde det slaggolf och han spelade på sin ”ålder” brutto. På uppföljande segern var det poängbogey och Göran spelade ännu bättre då han noterade höga 40 poäng.

Det blev några nya namn på topplistan när veckotävlingen för medlemmar i Rättviks Golfklubb äldre än 55 år spelades torsdag 9 augusti. Peter Rinaldo vann på 68 slag, ett slag före Anders Kallur.

Vad sägs om två segrar på en golftour inom loppet av fyra dagar?
- Fantastiskt. Det är ju alltid kul att vinna, sa Pontus Nyholm, 20, från Gävle Golfklubb, sedan han vunnit Siljan Open på Rättviks golfbana.
Pontus vann före hemmaklubbens William Nygård, 23, som i gengäld belönades prispengarna avsedda för segraren, 16 000 kronor.

- Ja. Idag lyckades jag gå på min ålder brutto, utbrast en nöjd Göran Waldermark, sedan han spelat dam- och oldboystävlingen för medlemmar i Rättviks golfklubb torsdag 2 augusti.
Hans ”ålder” visade sig räcka till vinst.

Siljan Open närmar sig. 80 spelare från stora delar av Sverige deltar i 36-hålstävlingen på Rättviks golfbana 6-7 augusti.

Det blev nästan "lapp i luckan" i veckotävlingen för dam- och oldboysmedlemmar äldre än 55 år i Rättviks golfklubb tisdag 31 juli. 57 deltagare, tre färre än maxantalet, kom till start för att spela poängbogey. Hans Lundin vann på 39 poäng före en trio med 38 poäng.

- Kanon. Säsongen är räddad.
Konstaterade Mats Blom sedan han och äldre brorsan Hans vunnit årets matchspel i Irish greensome för oldboys i Rättviks golfklubb.
Bröderna besegrade i finalen duon Lars Hindriks/Jan-Åke Ekberg med 3-2.

Säsongens tredje deltävling av torsdagsmästaren/torsdagsmästarinnan i Rättviks golfklubb för medlemmar äldre än 55 år avgjordes 26 juli i mer än + 30 grader. Allra hetast på banan var Mats "mitt i banan" Friberg, som vann en utklassningsseger då han sköt finfina 64 slag.

Sommarhettan håller även golfspelarna i ett säkert grepp. Många försökte hålla sina huvuden kalla i den poängbogey som spelades tisdag 24 juli i Rättviks golfklubb för medlemmar äldre än 55 år. Allra bäst lyckades Hans Ollas som sköt hela 41 poäng.

Avresa från RäGK med buss kl. 07:00
Ankomst Gävle ca. kl. 09:00
Förmiddagsfika med kaffe & fralla
Starttider mellan kl.10:00 - 12:10
Lunch, kaffe & kaka efter spelad rond

Det blev fina resultat när veckotävlingen för damer och oldboys i Rättviks Golfklubb avgjordes torsdag 19 juli. Hela fem deltagare sänkte sina handicap och största sänkningarna noterade segrande Gunnar Friberg och tvåan Kenneth Sjöblom, som båda sköt 66 slag netto och de särades åt på sina spelhandicap.

Vi upprepar succén och dukar upp grillbuffé på söndagen den 22 juli från kl. 18.00.
Kom in och boka bord eller ring 070-965 48 52.
Välkomna

Julihettan hindrar inte dam- och oldboysmedlemmar äldre än 55 år i Rättviks golfklubb att spela. Tisdag 17 juli deltog 41 stycken, varav fyra damer, i den sedvanliga poängbogeyn över 18 hål med första start 07.30. Tävlingen fick en överlägsen vinnare i Kerstin Nyström, som därmed tog sin tredje säsongsseger!

spelades i en kortvariant över 9 hål i en tropisk hetta.

20 spelglada damer som för dagen var iförda vita kläder och hatt trotsade värmen och spelade på. Under spelets gång fick en dam avbryta och efteråt blev det bokstavligen "platt fall för en" nämligen för ordföranden.

38 deltagare ställde upp i slagtävlingen torsdag 12 juli för medlemmar i Rättviks Golfklubb äldre än 55 år.

För andra gången på kort tid vann oldboyskommiténs ordförande Ulf Haak på finfina 67 slag netto. Men det satt hårt för Ulf den här gången.

Thomas och Kalle Lundh vann utlottningen av golfresan till Portugal under Golf runt Siljan Tour. Dom kom dessutom på andra plats i totaltävlingen och vann en deltävling, en bra vecka, grattis!

Fem damer om 45 oldboys äldre än 55 år trotsade värmen i tisdag 10 juli och deltog i en poängbogey för medlemmar i Rättviks Golfklubb.

Strålande väder och strålande golf bjöds under Rättviks golfklubbs dam- och oldboystävling torsdag 5 juli för medlemmar äldre än 55 år. Mats "mitt i banan" Friberg visade att han är i storform och sänkte sin handicap för andra tävlingen i följd då han vann på fina 66 slag netto.