Resultat dam- och herrgolf

Värmeböljan höll i sig även under torsdagens veckotävling (31 maj) i Rättviks golfklubb för medlemmar äldre än 55 år och fyra damer och 29 ”gubbar” kom till start.
Det har kanske aldrig tidigare vattnats så mycket på golfbanan som den senaste veckan.
Den isbränna som drabbade greenerna den gångna vintern håller därför sakta men säkert på att försvinna även om det säkert dröjer ett tag till innan de mest finklippta delarna av banan lyser gröna igen.
Av förståeliga skäl tankades det även en hel del vätska under torsdagens 18 håls slagtävling.
Den vanns i stor stil av Hans Jax, som en gång i tiden blev berömd för att ha en ishockeyklubba i händerna i Leksands IF.
Han fick 67 slag netto, fyra färre än tvåan Ulf Sundell.

Resultat: 1) Hans Jax, 67, 2) Ulf Sundell, 71, 3) Åke Nalén, 71, 4) Åke Mårs, 72, 5) Johnny Eriksson, 72, 6) Rolf Nilsson, 72, 7) Torbjörn Hellén, 73, 8) Kerstin  Hed, 73, 9) Mats  Friberg, 75, 10) Hans Ollas, 75.

Bildtexter

1) Kerstin Hed slår ut på hål 3.

2) Hans Ollas t v puttar iväg bollen åttonde green. T h Torsten Johansson.