Pressmeddelande

Ett historiskt samarbete mellan golfklubbarna runt Siljan.

Under hösten 2016 samlades golfklubbarna runt Siljan för ett gemensamt möte för att se om vi kunde hitta former för ett närmare samarbete.

Här finns 5 härliga golfbanor med möjlighet till en aktiv och omväxlande semester. En stor möjlighet för golfare att på ett enkelt sätt kunna spela golf inom ett nära område, högt eller lågt handicap spelar ingen roll, det finns en stor variation med många möjligheter.

Klubbarna var överens om att dels skapa fler möjligheter för våra medlemmar, genom ett närmare samarbete och dels genom att erbjuda möjligheter för våra besökare att komma till Siljansbygden för att spela golf.

Nu kan vi sjösätta ett efterlängtat samarbete mellan golfklubbarna runt Siljan i Dalarna. Det är Sollerö GK, Mora GK, Rättviks GK, Leksands GK samt Tällbergsbyarnas GK som lanserar golfruntsiljan.com

Samarbetet syftar till att få fler att upptäcka möjligheten till Golf Runt Siljan, där vi kan erbjuda både golf, boende och en stor bredd av aktiviter runt hela Siljan.

-Efterfrågan har funnits några år och äntligen kan vi nu erbjuda rabatterad greenfee till de besökande som vill spela 2 eller fler banor runt Siljan säger Lars Axelsson ordförande i Mora GK.

Vi kommer nu att kunna erbjuda en rabatterad greenfee på mellan 10-40% beroende på om man vill spela 2, 3, 4 eller alla 5 banorna och erbjudandet gäller hela säsongen 2017.

Klubbarna lanserar dessutom en gemensam hemsida där kunderna kan hitta information om samtliga banor, boendealternativ, tävlingskalender och små tips om vad man kan hitta på runt Siljan om man inte spelar golf en dag. Läs mer på www.golfruntsiljan.com

Samarbetet innebär också att samtliga fullvärdiga medlemmar i dessa 5 klubbar erbjuds möjligheten att spela på varandras banor för endast 100:-/runda (juniorer 20:-) samtliga dagar efter kl 13.00

- I ett vidare perspektiv har vi även inlett ett samarbete mellan klubbarna för att främja våra juniorverksamheter där vår förhoppning är att kunna erbjuda en bättre produkt och ett utbyte mellan klubbarna med bland annat gemensamma läger säger Benny Nyström ordförande i Rättviks GK.

Vidare anordnar klubbarna i samverkan tävlingen Golf Runt Siljan Tour för fjärde året i följd under veckan 3:e till 7:e juli. En partävling med olika spelformer och med början i Leksand och med fortsättning i Tällberg, Rättvik, Sollerön och med final i Mora 7:e juli. För mera information se hemsidan Golf runt Siljan och respektive klubbs hemsida säger Lars-Erik Klason, ordförande i Leksands Golfklubb

För mer information:

Lars Axelsson Ordförande Mora GK 070 333 51 80