Ordförande i oldboyskommittén Ulf Haak visade var skåpet ska stå

RÄTTVIK
Ulf Haak, oldboyskommitténs ordförande i Rättviks GK, visade var skåpet ska stå då säsongens andra deltävling i Torsdagsmästaren/Torsdagsmästarinnan avgjordes 28 juni.
Efter 80 slag brutto och endast 37 slag på avslutande nio hålen, noterade Ulf 67 netto och vann med två slag tillgodo på Hans Johansson, som länge ledde på 69 slag netto.
Fem damer och 41 herrar ställde upp till spel i veckotävlingen för dam- och oldboysmedlemmar äldre än 55 år.
Alla anmälda fullföljde i det för dagen fina vädret.
Segraren Ulf Haak noterade under sin runda en birdie, ett slag bättre än ett håls idealresultat, medan tvåan Hans Johansson hade två birdies.
Fast bäst i birdieligan blev tävlingens ende singelhandicapare Göran Waldermark, som sköt tre ”fåglar”.

Resultat: 1) Ulf Haak, 67, 2) Hans Johansson, 69, 3) Kjell-Ove Widman, 70, 4) Hans Ollas, 71, 5) Gunnar Friberg, 71, 6) Jan Carles 71, 7) Hans Björklund, 72, 8) Kenneth Sjöblom, 72, 9) Stig Nyberg, Saltsjöbadens Golfklubb, 72, 10) Lars Lindquist, 73.

Ulf Haak, t h, vanna andra deltävlingen av Torsdagsmästaren före Hans Johansson, tv.