Mycket lyckad Dalagolf 50+ final på hemmabanan!

På onsdagen den 12/9 så spelade 115 Dalagolfare ut, för att göra upp om årets Dalgolf 50+, uppdelade i A-, B- & en scratchklass. Dels så delades det ut priser för dagens tävling, samt sammanlagt för året & lag/klubbtävling.

Vi var 7 st Rättvikare som kvalificerat oss för detta finalspel, baserat på de tre bästa resultaten av sommarens 6 deltävlingar. Dessa var Mats Friberg, Arne Ohlson, Carl-Gustav Bhy, Ulf Haak, Johnny Eriksson, Hans Thors & Lennart Lindqvist. Tävlingen spelades i fint väder & flöt på mycket bra, även om det var ett stort startfält. Vi fick en hel del lovord för vårt värdskap – kul!

Efter en lång dag så blev slutresultaten följande:

A-klass: Segrare Alf Nilsson Snöå GK 68 slag, 2:a Hans Holmström Mora GK 70 slag, 3:a Ulf Haak RäGK 71 slag.
B-klass: Segrare Arne Dahlström Gagnef GK 72 slag, 2:a Lars-Erik Hed Hedemora GK 73 slag, 3:a Sten Eriksson Säters GK 73 slag & 4:a vår egen Johnny Eriksson 74 slag.
Scratch: Segrare Peter Westerlund Avesta GK 78 slag, 2:a Alf Nilsson Snöå GK, 3:a Roger Andersson Dalsjö GK & 4:a Ulf Haak RäGK, alla med 82 slag.

Sammanlagt A-klass: Champ Arne Dahlström Gagnef GK, 2:a Hans Holmström Mora GK & 3:a Lars-Ove Ledin Gagnef GK.
Sammanlagt B-klass: Champ Sten Eriksson Säters GK, 2:a Lars-Erik Hed Hedemora GK, 3:a Hans Grönberg Leksands GK & 4:a Johnny Eriksson RäGK
Sammanlagt Scratch: Champ Peter Westerlund Avesta GK, 2:a Roger Andersson Dalsjö GK, 3:a Sven-Olov Zetterström Dalsjö GK

Lag/klubbtävlingen: Segrare Gagnef GK, 2:a Säters GK, 3:a Dalsjö GK, 8:a Rättviks GK

Vi gratulerar givetvis alla pristagare & tackar framför allt alla våra egna spelare som kämpat under kvaltävlingarna. Hoppas att vi nästa år blir fler som såväl spelar Dalagolfen som kvalificerar oss för finalspelet.