Mats Blom vann överlägset

Säsongens mest överlägsna vinnare i veckotävlingarna för kvinnliga och manliga medlemmar äldre än 55 år i Rättviks golfklubb noterades tisdag 18 september.
Mats Blom snålade inte med poängen utan segrade på hela 45 poäng, sex poäng fler än närmaste kvartett!

- Jag har väntat på att det skulle lossna och idag stämde allt bra, konstaterade  Mats, och slängde med ett leende in en liten brasklapp.
- Men det kanske ınte var så bra inför Skottlandsresan. Blir ju sänkt handicap med 2,7 slag.
Mats och ytterligare elva klubbmedlemmar reser till golfens hemland Skottland i slutet av september för att förhoppningsvis förkovra sig ytterligare.
Tisdagstävlingen som Mats vann lockade hela 55 deltagare, varav nio kvinnor.
Morgongens regnväder upphörde lagom till första start 09.00 och trots vått gräs spelades mycket bra golf.
Inte mindre än nio spelare fick sina handicap sänkta sedan de noterat mera än 36 poäng.
Mats Blom gick i andra bollen och kunde i lugn och ro sitta länge och vänta på prisutdelningen då hans seger aldrig hotades sedan han noterat 23 poäng på inledande nio hålen och 22 poäng sista nio.

Resultat: 1) Mats Blom, 45 poäng, 2) Jan-Åke Ekberg, 39, 3) Lars Grapenson, 39, 4) Christer Gellerstam, 39, 5) Lennart Lindqvist, 39, 6) Arne Ohlson, 38, 7) Hans Thors, 38, 8) Hans Ollas, 37, 9) Lollo Friberg, 37, 10) Hans Bloom, 36.

Bilden visar överlägsne vinnaren Mats Blom fyra fr v omgiven av fr v Hans Thors, Jan-Åke Ekberg, Christer Gellerstam, Lars Grapensson, Arne Ohlossn, Lennart Lindqvist och Hans Ollas.