Hemmaspelaren Åke Nalén var nära vinst i Dalagolfen +50

RÄTTVIK
Den första omgången av Dalagolfen +50, för spelare äldre än 50 år, avgjordes onsdag 13 juni i regi Rättviks golfklubb.
- Trots blött väder tycker jag att vi genomförde en klart godkänd tävling. Det blev en boll som ”släpade” lite, men i stort tror jag allt fungerade bra, sa tävlingsledaren Ulf Haak.

Till slaggolfen på Rättviksbanan var 86 spelare från sex olika klubbar i Dalarna anmälda.
83 startade varav 49 i A-klassen upp till hcp 19.
Det regniga vädret påverkade förstås spelet och endast en spelare lyckades gå bättre än banans idealresultat par 70 på 18 hål.
Det var Stig Bryggare från Avesta GK som med 69 slag netto därmed vann A-klassen ett slag före Gusten Åberg från Falun-Borlänge GK.
I B-klassen blev det en hård kamp om segern.
Lars-Erik Hed från Hedemora GK tog hem den till slut tack vare lägre spelhandicap än hemmaspelaren Åke Nalén, som vunnit om han sänkt sin parputt på 18:e och sista hålet.
Dalagolfen +50 spelas i sex omgångar på olika banor i Dalarna och för deltagarna räknas de tre bästa resultaten.
Till finalspelet, som för övrigt också avgörs i Rättvik, den 12 september går de 65 bästa i varje klass plus de spelare som vunnit en deltävling och deltagit i minst tre deltävlingar.

Resultat första deltävlingen, A-klass: 1) Stig Bryggare, Avesta, 69, 2) Gusten Åberg, Falun-Borlänge, 70, 3) Börje Ersson, Hedemora, 71, 4) Peter Westerlund, Avesta, 74, 5) Mats Friberg, Rättvik, 74, 6) Mikael Andersson, Hagge, 75, 7) Carl-Gustaf Bhy, Rättvik, 75, 8) Per Stenmalm, Hedemora, 76, 9) Arne Ohlson, Rättvik, 76, 10) Hans Lindstedt, Säter, 76.

B-klass: 1) Lars-Erik Hed, Hedemora, 74, 2) Åke Nalén, Rättvik, 74, 3) Lars Nordström, Hagge, 75, 4) Daili Johansson, Hagge, 76, 5) Björn Ericsson, Rättvik, 76, 6) Sten Eriksson, Säter, 77, 7) Bengt Nygårds, Falun-Borlänge, 78, 8) Lars Hindriks, Rättvik,78, 9) Jan Johansson, Rättvik, 78, 10) Kent Andersson, Falun-Borlänge, 78.

Åke Nalén, Rättviks GK tv och Lars-Erik Hed, Hedemora, blev tvåa respektive etta i B-klassen när säsongens första deltävling av Dalagolfen +50 avgjordes på golfbanan i Rättvik.