Göran vann på sin ”ålder”

- Ja. Idag lyckades jag gå på min ålder brutto, utbrast en nöjd Göran Waldermark, sedan han spelat dam- och oldboystävlingen för medlemmar i Rättviks golfklubb torsdag 2 augusti.
Hans ”ålder” visade sig räcka till vinst.

Tävlingen lockade denna heta och kvalmiga dag 40 deltagare varav endast en kvinna.
Det var dock en annan solokvist som vann.
Nämligen den ende singelhandicaparen i startfältet, Göran Waldermark, som blir 75 i år.
Han startade i första bollen kl 08.00 och sköt 36 slag på inledande nio hålen, avslutade med en 39-runda och hamnade därmed på 75 slag brutto och efter avdrag av spelhandicapen blev det 69.
- Men jag puttade dåligt, berättade Göran, som för ovanlighetens skull inte sköt någon birdie, ett slag under idealresultat.
Sedan vidtog en lång och spännande väntan för Göran innan det stod klart att hans resultat räckte till vinst.
Noterbart är att tre spelare sköt 71 slag netto och hela sex stycken sköt 72 slag.
I den populära ”birdieligan” var andraplacerade Åke Mårs bäst. Han sköt två fåglar.

(Bilden på Göran Waldermark är tagen vid tidigare tillfälle när han slår ut på hål 2)

Resultat: 1) Göran Waldermark, 69 slag, 2) Åke Mårs, 71, 3) Kjell-Ove Widman, 71, 4) Lars Landstedt, 71, 5) Jan-Åke Ekberg, 72, 6) Tage Blixt, 72, 7) Gunnar Friberg, 72, 8) Torsten Johansson, 72, 9) Björn Ericsson, 72, 10) Åke Angantyr, 72.