Arne Ohlsson blev singelmästare

Först spelade Lennart ”Lelle” Karlsson och Arne Ohlsson 18 hål i ”gubbtävlingen”.
Efter kort vila spelade de final i singelmatchspelet för damer- och oldboysmedlemmar i Rättviks golfklubb.
Arne Ohlsson blev singelmästare 2018 på 19:e hålet!

- Det var första gången jag ledde matchen, säger en nöjd Arne Ohlsson, när han berättar om den spännande finalen mot Lelle Karlsson.
De spelade den torsdag 30 augusti.
- Jag är glad att jag lyckades vinna och vi spelade kanongolf båda två.
Fast matchen började inte särskilt bra för Arne, som handicapmässigt hade fyra slag tillgodo på Lelle.
Redan efter sex hål ledde Lelle med 4-0!
I det läget såg det förstås för en utomstående mörkt ut för Arne.
Han hade dock inga tankar på att ge upp matchen redan i det lägget.
- Jag visste ju att jag spelade bra och var under min handicap. Men Lelle spelade ännu bättre.
Efter ett par birdies lyckades dock Arne Ohlsson jämna ut matchen och var ”bara” ett ned efter nio hål.
Sedan gick Lelle Karlsson fram till en 2-0 ledning varefter Arne ånyo jämnade ut matchen.
Den var helt jämn inför 18:e hålet.
- Då spelade jag in på green på två slag och hade två puttar för par. Lelle låg en bra bit från green och sa att nu var det kört honom eftersom han skulle slå sitt tredje slag.
- Kom igen. Du kan inte ge upp nu sa jag till honom, berättar Arne.
Det gjorde inte heller Lelle.
Han satt inspelet direkt på flaggstången och bollen la sig strax intill hålkoppen.
Lelle gjorde par vilket också Arne planenligt fixade.
Matchen fortsatte och de båda kombattanterna gick ut på hål 1 för andra gången.
Där alltså Arne avgjorde matchen och vann finalen med 1-0.

Efter 37 spelade hål på en och samma dag.

Strongt jobbat ”gubbar”.

Vägen fram till finalen hade Arne ordnat via segrar över följande: Åke Rosengren, Mats Blom, Bibbi Andersson och Torbjörn Hellén.
Lelle Karlssons väg till final gick via segrar över i tur och ordning: Jan-Åke Ekberg (19:e), Anders Kallur, Yngve Ottosson och Christer Hedlund.
HANS BLOOM