33:e upplagan av Bakslaget

RÄTTVIK
08.45 i morse lördagen den 16 juni gick starten för 33:a upplagen av 100-hålstävlingen Bakslaget, tävlingen avslutas på söndag eftermiddag. En partävling över 100 hål, under två dagar, i olika spelformer. Det var Benny Nyström som för snart 40 år sedan, tillsammans med sin svåger Curt Berglund, kläckte konceptet om 10 gånger 10 hål. Benny berättar att idén till Bakslaget är sprungen ur något som kallades för Maratongolf, en 72-hålstävling som de flesta klubbar anordnade på 70 och 80-talet. Man ville då försöka få till en liknande tävling i Rättvik, men det var viktigt att det blev något eget och inte en kopia.
- Vi ville inte bara planka av andras idéer. Jag och min svåger Curt var ute en vinterdag och spånade om att hitta på en tävling och eftersom vi gillar partävlingar så var det ganska naturligt att partävling blev inblandat på något vis.
Efter ytterligare diskussioner med olika människor växte till slut Bakslaget fram, världens enda golftävling över 100 hål!

Vi önskar alla tävlande god lycka.