”Damernas inbjudan” - trevligt men kyligt

RÄTTVIK

41 oldboys tackade ja till ”Damernas inbjudan” att delta i den trevliga spelformen Texas scramble för medlemmar 55 år och äldre i Rättviks golfklubb.
Lägg därtill att 15 kvinnor ställde upp då tävlingen avgjordes tisdag 5 juni.
De 55 deltagarna delades upp i 14 lag, 13 med fyra deltagare och ett med tre.

Någon sommarhetta à la Texas bjöds de dock inte utan tvärtom undrade nog många av dem var sommaren tagit vägen när de startade med tre hål på raken i stark motvind när det blåste kallt från norr, stundtals isande vindbyar.
Marianna Lundin höll i trådarna och inledde prisutdelningen med att krama om maken Leif, f d vd för Dala-Demokraten, med anledning av att paret firade 53-årig bröllopsdag och det applåderades förstås med den äran.
Lika mycket applåderades det åt segrande laget bestånde av Benny Nyström, Kenneth Bengtsson, Jan-Åke Ekberg och Helena Granzell, som vann på 72 slag.
Tidigare klubbordförande Benny Nyström sa i sitt tacktal diplomatiskt att alla i laget bidragit lika mycket till vinsten.
Tvåa i tävlingen blev kvartetten Mats Friberg, Mats Blom, Bo Appell och Åsa Nilstam med 73 slag och trea på lika många antal slag men dock högre handikapp blev Lars Hindriks, Ulf Sundell, Hans Lundin och Viviann Eriksson.

Segrande laget i ”Damernas inbjudan” fr v Kenneth Bengtsson, Jan-Åke Ekberg, Helena Granzell och Benny Nyström.